Jump to content

Hello! 👋

Our forums have moved to: discourse.symless.com

These forums are now archived (read only).

Synergy 1.7.3 released


Recommended Posts

George Garner
Many thanks the-wes. As suggested I have just installed the latest update and initial tests are excellent. Synergy.exe CPU load on both PC's is now 0% :D Good work George
Link to post
Share on other sites
  • Replies 64
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • Ira Chandler

    6

  • the-wes

    5

  • John Hoekstra

    3

  • Dusko Mandic

    2

Timothy Altman
I too am having problems with SSL so I turned it off but i also experience other issues, and I'm still seeing them even with the latest nightly. My server is running on OS X 10.10.3, and my client on Ubuntu 14.04.1. One issue is that if I copy something on the client it won't be able to paste into the server and I see corrupted clipboard messages in the console. 2nd issue is that sometimes I can't type into the client as the server still has the keyboard focus even though my mouse and cursor are on the client's text field.
Link to post
Share on other sites
Andy Hall
Nightly build 099c984 fixed the CPU usage issue for me on a pair of Windows 7 Pro 64-bit systems. In this regard I am a happy camper. On both 1.6.3 and 1.7.3, I was occasionally experiencing MS Office programs losing focus. I had to bring up another window and then return to the Office program to regain focus and continue working. It was much more frequent in 1.7.3. Could it have something to do with the high CPU usage by synergyd.exe? If this continues on build 099c984, I will report back. Well, as soon as I started taking screen shots, every time I moved the mouse from the server where I took a screen shot to my client, Synergy on the server crashed and the mouse started tracking unbelievably slowly. To stop this from happening I have to clear the clipboard of screen shots before moving to the client. Here's the log, INFO: entering screen INFO: screen "Andy-Work" grabbed clipboard 0 from "Andy-Work" INFO: screen "Andy-Work" grabbed clipboard 1 from "Andy-Work" INFO: switch from "Andy-Work" to "Andy-Home" at 0,1049 INFO: leaving screen INFO: bitmap: 496x678 32 INFO: convert image from: depth=32 comp=3 INFO: screen "Andy-Work" updated clipboard 0 INFO: bitmap: 496x678 32 INFO: convert image from: depth=32 comp=3 INFO: screen "Andy-Work" updated clipboard 1 ERROR: ssl error occurred (generic failure) ERROR: error:1409F07F:SSL routines:ssl3_write_pending:bad write retry // The following is probably from trying to recover INFO: client "Andy-Home" has disconnected INFO: jump from "Andy-Home" to "Andy-Work" at 960,540 INFO: entering screen INFO: service command updated INFO: process started but command is empty, shutting down WARNING: shutdown timed out after 10 secs, forcefully terminating Edited by Guest
Link to post
Share on other sites
MJ Mombourquette
I upgraded like your announcement email back in May said, from 1.7.2 to 1.7.3 and thought everything was working. However, I soon became aware that my Surface 3 Pro client was running hot and the fan was always on and battery life went from 5+ hours to 45 min. I finally realized it is the new version causing this. The CPU usage on my client computer shot up to 37% and higher when I ran the client with the Synergy window closed. if I opened it up, CPU usage went back to normal. My server installation of 1.7.3 on my older desktop computer works fine. I finally uninstalled 1.7.3 and reinstalled 1.7.2 client and it works again. I hope this issue gets fixed on the next version.
Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...
Vincent Ouwehand
Been running 1.7.3 now for a few weeks and god it is unstable. My client regularly crashes and it regularly fails syncing clipboard. Went back to 1.7.1 since i actually want to be able to do some work.
Link to post
Share on other sites
Vincent, some clipboard issues have been cleared up already in the latest nightly builds and more will probably be fixed for 1.7.4. The next stable release will be much better with regard to clipboard, and I hope you'll feel free to try out a nightly build to see whether it solves the issues. Here's some info which would be useful in solving clipboard issues, if anyone having copy/paste issues would like to contribute by posting their answers to these: - exact behavior when something crashes/doesn't work - does Synergy continue working otherwise? - minimum steps to make Synergy work again if it closes/crashes/stops - Synbergy log content for each system involved, with logging level set to at least Debug - SSL enabled? - Synergy in "elevated" mode? - size of content copied (exact size in bytes, if possible) - where copied (application, OS, is it a Synergy server or client)? - where pasted? - problem occurs one-way, or both-ways? - if successful in copy-pasting opposite way, does copy-paste the original way then work? - intermittent? - copying plain-text? - are any non-English characters involved? - are any clipboard managers such as Glipper, Glippy, or Klipper running?
Link to post
Share on other sites
Michael Scarchilli
I love the Synergy application, but I really wish I hadn't updated to 1.7.3. Now I find that often when some programs or even Mac System Preference are open that the mouse movement is very jerky and not smooth at all. There is also significant lag with this as well. I have tried this using two different Win7 machines as the server, and the MacBook (Yosemite 10.10.4) as a Client. They keyboard has a little lag sometimes as well, but it's not as noticeable as it is with the mouse. The lag and jerky movements with this mouse have made the program too frustrating and completely unusable now. I'm not positive which version I was on before, I really wish I did so I could download that one and use it. For now I'll just have to deal without the program because it's too annoying as it is now. :( Time to uninstall and try older versions. Ugh.
Link to post
Share on other sites
Scott G-D
Sadly, I think I'm going to have to step back to 1.7.2 as well. I just seem to have lost almost all stability on my PC Win 7 (server) and Mac 10.9.5 (client) setup. At least twice an hour, the Mac just stops responding. I have to go back to the Mac's trackpad and stop and restart the client to get things back to normal. It's especially fragile if I try to control my other MacBook Pro via Screen Sharing: half the time I step into the window on the Mac, the client just drops. Never had these issues with 1.7.2. :(
Link to post
Share on other sites
Andy Hall
On 7/15, I installed build v1.7.4-stable-b49b8e1 on my pair of Windows 7 Pro 64-bit machines. As advertised it is certainly much more stable than v1.7.3-stable-efd0108, especially with respect to clipboard activities. However, I am still seeing 50% CPU utilization by synergyd.exe on both the server and client machines. Update (7/28). The CPU utilization seems to be intermittent an depends on conditions that are as yet unclear to me. I had to reboot my client machine (7/27) and the condition went away. This morning (7/28) when I woke up the server machine, the server was at 50% CPU, synergy was working but both the client and server synergy consoles indicated it needed to be started. The server had this in the logs. [2015-07-27T17:45:12] WARNING: detected application not running, pid=6656 [2015-07-27T17:45:15] INFO: activeDesktop:Screen-saver [2015-07-27T17:45:16] ERROR: failed to get desktop path, no drop target available, error=2 [2015-07-28T08:18:40] WARNING: failed to register hotkey ScrollLock (id=ef14 mask=0000) [2015-07-28T08:18:47] WARNING: detected application not running, pid=4720 [2015-07-28T08:18:50] INFO: activeDesktop:Default ERROR: ssl error occurred (system call failure) ERROR: eof violates ssl protocol ERROR: failed to accept secure socket ERROR: ssl error occurred (system call failure) ERROR: eof violates ssl protocol ERROR: failed to accept secure socket [2015-07-28T09:20:25] INFO: starting server [2015-07-28T09:20:25] INFO: config file: C:/Users/Andy/AppData/Local/Temp/qt_temp.gq4016 [2015-07-28T09:20:25] INFO: log level: WARNING [2015-07-28T09:20:27] INFO: activeDesktop:Default Edited by Guest
Link to post
Share on other sites
Has anyone else had an issue with Synergy not remembering that it's registered? I enter my credentials so that it no longer shows as "UNREGISTERED", but the next time I start my machine, it becomes "UNREGISTERED" again. Win8 64bit OS, running 32bit version of 1.7.3 of Synergy (client in this case). I can run the Setup Wizard to re-input credentials, but I do sort of wish the license management was its own menu item (since the other Wizard steps are superfluous).
Link to post
Share on other sites
Jim Davis
I too am having a high cpu of 25% on not only the server but client machines. I installed 1.7.1 and all is now well. server amd a-10 6800 win 7 pro client i-5 server 2012 client i-7 laptop win 10 client 1-5 win 7 home
Link to post
Share on other sites
Vinny Valentino
You know.... I think this program is fantastic on many levels.... but whenever I upgrade I have to spend entirely too much time getting it running again and communicating with the client. It's should work without having to reconfigure. I'd rather not upgrade. Still a great program. Sorry
Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...
Stephen Pollitt
OS X 10.10 server, Windows 8.1 client. I still have 2 issues. Cursor sticks when stationary and clipboard must be pasted on server before its available on client (other way works OK).
Link to post
Share on other sites
  • 3 months later...
Guest
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Create New...