Jump to content

Wont run on desktop bootup


RyanRoberts

Recommended Posts

RyanRoberts

SynergyPro user

Server = Windows 8.1

Client 1 = Raspbian

Client 2 = Raspbian

Client 3 = Raspbian

All 3 Raspbian machines (Raspberry Pi3) have exactly the same set up. Each of the operating systems use the full capacity of the SD card. 2 Clients start Synergy upon desktop boot perfectly every time. One needs a manual start.

All 3 Clients had Raspbian installed the same way.

All 3 Clients had Synergy installed the exact same way with-

sudo apt-get update

sudo apt-get install synergy

Then run through the GUI wizard to set-up, they all work fine. Then I create the file to run Synergy on startup

mkdir -p ~/.config/autostart

nano ~/.config/autostart/synergy.desktop

Then add lines to the autostart file

 

[Desktop Entry]
Name=Synergy Client
Exec=/usr/local/bin/synergyc xxx.xxx.x.xxx
Type=application

When rebooted 2 of the Clients start fine, 1 still needs a manual start. The ONLY difference between them are the 2 that work fine have a 16GB image on the SD card, the 1 that doesn't work has a 64GB image.

This is really puzzling me!

Link to comment
Share on other sites

RyanRoberts

 

All 3 were installed from NOOBS. And, no, I downloaded and copied NOOBS onto the cards myself.

I'm currently working on a solution- I think it' something to do with the version of NOOBS used. The 2 that work fine were created from my original download, the one that doesn't work was from the most recent version available. I'm trying to find which version I originally had!

Link to comment
Share on other sites

RyanRoberts
2 hours ago, RyanRoberts said:

 

All 3 were installed from NOOBS. And, no, I downloaded and copied NOOBS onto the cards myself.

I'm currently working on a solution- I think it' something to do with the version of NOOBS used. The 2 that work fine were created from my original download, the one that doesn't work was from the most recent version available. I'm trying to find which version I originally had!

After trying a full install and setup from each version of NOOBS released this year, I still can't get Synergy to start on desktop boot on the 64GB version. 

The 2 working ones were setup using NOOBS 2.3.0.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...