Jump to content

Hello! 👋

Our forums have moved to: discourse.symless.com

These forums are now archived (read only).

1.14.6 bug on MacOS ? PULSATING dock


Recommended Posts

MacOS 12.6.1 Monterey on MacBook Pro M1 (16 GB RAM)

Installed 1.14.6 the other day on all my home setup : 

Middle - MacBook Pro M1 (work) - this is my synergy server when I'm Working From Home

Left - MacBook Pro M1 (personal - but I use it for work too)

Right - Linux AMD Ryzen Ubuntu 22.04 - also use it for work stuff

Right "bottom" : Linux AMD Ryzen Thinkpad Ubuntu 22.10

Anyway - today I'm at the office, with only my work MacBook on my desk - and I notice that my dock/launcher is kinda "pulsing" or "pulsating" (what's the difference?) - I can see something trying to expand the dock next to the vertical bar on the dock separating most of the dock from the trash can - but then contract when it couldn't do whatever it was trying to do - and I couldn't figure out what it was - it was alarming - like something was doing unauthorised SHIT on my MacBook - a trojan or a hijacking?

So I incrementally started removing apps I didn't need, and checking my process tree (in bashtop / bpytop) - but it kept happening.  Google variations on this perplexing conundrum, without any results... Logged out... Rebooted... Change Mission Control from "Displays have separate spaces" back and forth a few times (each time requiring logout)... Nada Zippo...

Then I noticed SynergyS in my process tree - so I right clicked it in the top menu bar, hit stop, then quit - AND - my DOCK STOPPED PULSATING!

2146285948_ScreenShot2022-11-25at3_10.52pmcopy.png.9e09047ab64cba5b63696020ccfa7d87.png

So - if anyone sees this happening - Synergy is almost certainly the culprit.

I've been using Synergy on Mac for about 18 months - first time I've seen this - only seems to have happened with 1.14.6...

Link to post
Share on other sites

Update : this only seems to happen when using the ethernet port on dual HDMI dock (which was sold / advertised as "driver less" but actually NEEDS a driver / software running to use a 2nd HDMI monitor!  HyperDrive 10-in-1 [warning: don't buy this rubbish - the 2nd "Driver Less" with a driver HDMI port maxes at 30 Hz {on my 144 hz QHD monitor}]).

This does NOT happen when using a Belkin USB-C ethernet dongle...

It also still happens in 1.14.5 (yeah I tried rolling back).

Anyway - I still use that garbage dock (HyperDrive) - at work I have a pair of 24" FHD monitors and the glitches are less notice-able - and - I don't need Synergy when I'm in the office.

Link to post
Share on other sites
  • 3 weeks later...

i wind up getting a row of synergy icons that will not "show in finder" or "quit" until i kill everything off and SIGHUP Dock.app.

i have windows minimize to app icons in my config. i'm going to try running entirely via launchd and a shell script to see if that keeps it from swarming me.

Link to post
Share on other sites
On 11/28/2022 at 8:06 PM, UnixOutlaw said:

Update : this only seems to happen when using the ethernet port on dual HDMI dock

do you specify hostnames/ipv4 addresses in your synergy configuration? as aliases? i do spend time on vpns and have multiple interfaces that come and go, maybe that's the root cause of my problem with the duplicating dock icons.

Link to post
Share on other sites

Hi @emory - no - I just mostly use avahi/bonjour/zeroconf...  I don't have any Windows systems, e.g. "machine.local"...  it's mostly plug and play (but not always - i.e. sometimes MacOS insists on $hostname.local binding to wifi - and - I ALWAYS eschew WiFi in favour of ethernet - so - sometimes I have to plug the IP address of the server machine into the client when avahi/zeroconf hogs itself onto the WiFi adapter).

It's just MacOS <-> Linux (Ubuntu)...  Server MacOs, with one MacOs client, and one (or two) Linux (ubuntu 22.x) clients...

I only notice this at work when I'm using the shonky HyperDrive ("Driverless" but only works with InstantView by Silicon Motion - a driver by any other name?) dual display adaptor and fortunately - I don't need Synergy at work (sometimes it won't end from the apple menu bar - so I have to go to a shell and pkill it - which is fine - I'm a UNIX sysadmin)...

But I do when I'm at home, and my Belkin ethernet dongle works fine with Synergy.

So - it's less of a bug with Synergy maybe, than with the shonky HyperDrive "dock"...  

 

Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
×
×
  • Create New...