Jump to content

Print Screen key not working


ggvmjm

Recommended Posts

Synergy is installed on 3 laptops (setup is the server first, to the left of the server the client and to the left of the client another client).  The print screen key does not work on the first client.  Any ideas?  Thanks.  

Link to comment
Share on other sites

Paul Suarez

Please provide more details for each of your machines (OS version, 32/64 bit, Synergy version installed, connected wired or wireless to the network).

Link to comment
Share on other sites

Per your request, OS per laptop:

server = Vista Home Premium, 64 bit, wired to network

left of the server the client = Windows 8.1 Pro, 64 bit, wireless 

to the left of the client another client = Windows 7 Professional , 64 bit, wired to network

on all laptops, installed Synergy Pro 1.8.8-stable-25a8cb2

 

Link to comment
Share on other sites

Paul Suarez
4 minutes ago, ggvmjm said:

I will try anything but the OS is Windows not Mac.  Are you sure you want me to continue with this fix?

Yes please. There are some fixes for Windows machines on that version too so please have it a try. :)

Link to comment
Share on other sites

Hi Paul, you want me to install  v1.9.0 which machine?  the one that is having the problem with the Print screen button or all 3 machines?

Link to comment
Share on other sites

And my issues continue.  I'm trying to install 1.9.0 and i get the first screenshot then the next.  I am the Admin.  

synergy-error.JPG

synergy update 190.JPG

Link to comment
Share on other sites

okay so i rebooted, tried to manually start the service and i am not successful with installing 1.9.0.  so nothing works now.  

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
Stuart Andrews

Hi Folks,

Do we have an answer on this?

I've had the same issue now since upgrading to Synergy Pro.

Currently am on version 1.8.8-staqble-25a8cb2 same as ggvmjm above.

 

Thanks.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

I too am having this same issue.

My set up is

Arch Linux  (client synergy 1.10.1-1) <------>   Mac OS Sierra (server 10.10.1-stable-8941241e) <--------> RHEL7 (client synergy-1.10.1-91.stable.8941241e.el7.x86_64)

I've verified with xev on both client machines that it does not see PrintScrn

the key works on both clients via directly connected keyboards

if I bump the server up to debug1 I can see a keypress in the logs -- this is me pressing print screen, scroll lock, then pause on the arch linux machine

so button=0x006a = print screen, 0x006c=scroll lock and 0x007a is pause

[2019-01-09T16:57:07] DEBUG1: event: Key event kind: 10, keycode=105
[2019-01-09T16:57:07] DEBUG1: new mask: 0x0000
[2019-01-09T16:57:07] DEBUG1: onKeyDown id=61386 mask=0x0000 button=0x006a
[2019-01-09T16:57:07] DEBUG1: send key down to "mini1" id=61386, mask=0x0000, button=0x006a
[2019-01-09T16:57:07] DEBUG1: event: Key event kind: 11, keycode=105
[2019-01-09T16:57:07] DEBUG1: new mask: 0x0000
[2019-01-09T16:57:07] DEBUG1: onKeyUp id=0 mask=0x0000 button=0x006a
[2019-01-09T16:57:07] DEBUG1: send key up to "mini1" id=0, mask=0x0000, button=0x006a
[2019-01-09T16:57:14] DEBUG1: event: Key event kind: 10, keycode=107
[2019-01-09T16:57:14] DEBUG1: new mask: 0x0000
[2019-01-09T16:57:14] DEBUG1: onKeyDown id=61387 mask=0x0000 button=0x006c
[2019-01-09T16:57:14] DEBUG1: send key down to "mini1" id=61387, mask=0x0000, button=0x006c
[2019-01-09T16:57:14] DEBUG1: event: Key event kind: 11, keycode=107
[2019-01-09T16:57:14] DEBUG1: new mask: 0x0000
[2019-01-09T16:57:14] DEBUG1: onKeyUp id=0 mask=0x0000 button=0x006c
[2019-01-09T16:57:14] DEBUG1: send key up to "mini1" id=0, mask=0x0000, button=0x006c
[2019-01-09T16:57:19] DEBUG1: event: Key event kind: 10, keycode=113
[2019-01-09T16:57:19] DEBUG1: new mask: 0x0000
[2019-01-09T16:57:19] DEBUG1: onKeyDown id=61388 mask=0x0000 button=0x0072
[2019-01-09T16:57:19] DEBUG1: send key down to "mini1" id=61388, mask=0x0000, button=0x0072
[2019-01-09T16:57:19] DEBUG1: event: Key event kind: 11, keycode=113
[2019-01-09T16:57:19] DEBUG1: new mask: 0x0000
[2019-01-09T16:57:19] DEBUG1: onKeyUp id=0 mask=0x0000 button=0x0072
[2019-01-09T16:57:19] DEBUG1: send key up to "mini1" id=0, mask=0x0000, button=0x0072
[2019-01-09T16:57:22] DEBUG1: try to leave "Georges-Mac-mini.local" on right
[2019-01-09T16:57:22] DEBUG1: mask=0000 outMask=0000

Is there additional configuration on the client side that is needed?

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...