Jump to content

Mouse/Keyboard lock


Yann David

Recommended Posts

Yann David

So I'm having this weird issue which is not really the same as all the other (from what I can tell). Client (Mac Sierra Wireless) connect correctly to Server (Windows 10 Wired) but every 10-15 seconds mouse lock (can't move it anymore), same for keyboard input. It comes back after a second or two but damn that's annoying... I've just install the 1.9.0-RC3 because one github issue stated to fix some mouse lag but my stuff still happen.

Any ideas? 

PS: I could try wiring my mac but again.. Pretty sure wireless should work and I can't run a second cable anyway.

Link to comment
Share on other sites

Paul Suarez

Can you try switching your Mac as the server and check if it still does that? Also, is it being locked while the mouse cursor is on the client's screen?

Link to comment
Share on other sites

Yann David

Sorry for the delay. So I just tested and it doesn't seem to happen with MacOS being the Server (or it takes WAYYYY much time).

Link to comment
Share on other sites

Yann David

Ok I think I was able to narrow it down to a precise event: Gain/Lose Focus.

When my MacOS gain focus (using alt-tab or first entering the screen from Windows) it freeze for like a second then I can type all I want until I alt-tab again or do something that makes be lose focus of my terminal.

Link to comment
Share on other sites

Yann David

No SSL. The Windows machine is Wired and the MacOS is wireless as stated in my first post.

Link to comment
Share on other sites

Yann David

NVM found out. I let it ran for a while but nothing came out different then when it's not locking. I'll try Debug2 I guess?

Link to comment
Share on other sites

Yann David

[2017-05-12T21:08:19] DEBUG2: find neighbor on up of "Yann-D-MBP.local"

[2017-05-12T21:08:19] DEBUG2: "DESKTOP-GA115KD" is on up of "Yann-D-MBP.local" at 0.430208

[2017-05-12T21:08:19] DEBUG1: try to leave "Yann-D-MBP.local" on up

[2017-05-12T21:08:19] INFO: switch from "Yann-D-MBP.local" to "DESKTOP-GA115KD" at 2478,1074

[2017-05-12T21:08:19] DEBUG1: send leave to "Yann-D-MBP.local"

 

Ok so this happens when I do alt-tab why would alt-tab (or in that case lose focus) make Synergy think I leave the MacOS screen ?

Link to comment
Share on other sites

Paul Suarez

Can we try to change your screen names to something that does not have any special characters (@, #, %, -, etc...)?

Link to comment
Share on other sites

Paul Suarez

Are there any software(s) running one either of the machines? If yes, can you try it without any software(s) running?

Link to comment
Share on other sites

Yann David

Nothing notable, I tried stopping my antivirus (windows) and little snitch (mac os) but other than that I have nothing outstanding.

Link to comment
Share on other sites

Paul Suarez

Can you try elevating synergy on both machines?

  1. Click Edit
  2. Click Settings
  3. Set Elevate to Always
  4. Click OK
  5. Click Apply or Start
Link to comment
Share on other sites

Yann David

Can't find the Elevate option on MacOS (normal?) But with Elevate to always on Windows10 it changes nothing.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

So just to close this thread @Paul Suarez ... Yesterday I changed ISP, got a new router and BAM no more issues... So I guess the problem was my previous ISP Wifi router 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...